Home » Van staal kunst maken

Van staal kunst maken

Kunst kun je op vele manier maken, met vele verschillende materialen, zo ook van staal. Als je er zo over nadenkt is het ook niet zo een vreemd materiaal om te gebruiken, kunst is namelijk een vrijblijvend iets. Je kunt er dus lekker mee aan de haal gaan aangezien een ieder kunst op een andere manier interpreteert. Staal is daarom ook een goed materiaal om te gebruiken, aangezien staal veelal wordt gebruikt voor het maken van gebouwen en constructies is het dus een solide materiaal om mee aan de gang te gaan. Staal heb je in twee verschillende vormen, koudgevormd en warmgevormd staal. We zullen wat dieper op koudgevormd staal ingaan aangezien dit meerdere voordelen heeft.

Koudgevormd staal, is staal dat na het onder hitte vormen zeer snel in de juist vorm getrokken of geduwd wordt. Door dit proces zitten er dus een aantal grote voordelen aan, met betrekking tot het maken van kunst.

Voordelen

1. Door het proces van het koudvormen van staal is het mogelijk dat je het staal in vele diktes kunt aanschaffen. Warmgevormd staal gaat daarentegen “maar” tot een dikte van 1,5 mm.

2. Als er nou een foutje gemaakt wordt tijdens het produceren van het staal is dit gelijk zichtbaar en kan hier dan snel wat aan gedaan worden.

3. Nog een voordeel van het proces is dat er geen walshuid ontstaan, je hebt dus een mooi en glad oppervlak.

4. Ook is het nog een stuk lichter

5. Je kunt verschillende soorten profielen bestellen: railprofielen, hoekprofielen, c-profielen en zo kun je nog wel even doorgaan.

Het gebruik van staal is dus zeer aan te raden en als je nu een beetje geïnspireerd bent, ga dan snel aan de slag!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *