Home » Tentoonstelling Artis Amsterdam

Tentoonstelling Artis Amsterdam

Het was een prachtige avond binnen Artis. De dieren waren gesust en de verlichting ging binnen het dierenpark aan. Er waren veel bedrijven aanwezig die eigenlijk niks met kunst te maken hebben. Bedrijven binnen de modesector, bedrijven binnen de technologie en groepen mensen die toevallig langs kwamen. Een hoop mensen die werken op een advocatenkantoor ondernemingsrecht.

Wij van Galerie Trace hadden een ander doel dan alleen een bedrijfsuitje. Wij wilde alle kunstwerken zien uit de Barok period. Deze kunststroming heeft prachtige kunstwerken ontwikkeld. Galerie Trace heeft al eerder gezegd dat wij groots fan zijn van kunstwerken met een prachtige kleurencontrast. Daarnaast houden wij van kunstwerken die de natuur groot aantoont wat het ook werkelijk is. De mens is nietig in de gigantisch landschappen, kabouters bij de grootste bergen en slechts een pixel op de aarde. Maar ondanks dat de mens klein wordt aangetoond binnen deze kunstwerken, staat de mens wel centraal.

Artis was prachtig belicht. Een route uitgezet aan de hand van lichtjes die het pad verlicht. De barok staat ook bekend om kunstwerken met sterke donker licht verhoudingen. De diepte die wordt gecreƫerd door dit contrast zorgt ervoor dat je binnen het kunstwerk treedt. Je gaat alles om je heen vergeten. De honderden mensen die langs je heen lopen. De conversaties over bedrijven waar je niks mee te maken hebt. Nee. Je bent weer in de middeleeuwen. Je zit de penseelstroken en de tijd die in het kunstwerk zit.

De buitenlucht van Artis helpt wel om de kunstwerken sterker te ervaren. Het was een prachtige avond die Galerie Trace zal onthouden. Vandaar dit bericht aan alle kunst liefhebbers die een passie hebben voor het ervaren van prachtige kunstwerken. Ga volgend jaar naar de tentoonstelling in Rotterdam. Dit is ook een buitenlucht tentoonstelling waar het Barok centraal staat. De middeleeuwen krijgen een spotlicht en Galerie Trace is er weer bij.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *