Home » Maak van je nieuwbouwwoning een paleisje

Maak van je nieuwbouwwoning een paleisje


Gefeliciteerd, je laat een huis bouwen! Een grote uitdaging, want je wilt er natuurlijk vanaf het begin iets moois van maken. Er speelt zoveel en er moet zoveel geregeld worden. Denken aan de plaats van de trap en de zonneboiler. Van de badkamer tot de kleur van de plintjes. En dan hebben we het nog niet eens over het budget! En waar moet je aan denken als het gaat om je ideale sfeervolle inrichting? Hoe begin je? Een goede voorbereiding is alles. Hier enkele tips!

Bouw je huis gezond
Soms is de lucht binnenshuis viezer dan de lucht buiten. Denk aan goede isolatie en ventilatie! Zeker voor kinderen is het belangrijk de leefomgeving schoon te houden. Denk ook aan lawaai in en om je huis. Kun je je hiertegen goed bewapenen? Er bestaan zelfs apps die je waarschuwen over de luchtvervuiling in je huis. Doe er je voordeel mee.

Denk aan de verlichting
Tijdens de bouw heb je moeten nadenken over het aanbrengen van stopcontacten en lichtpunten. Van te voren moet je dus al een beeld hebben van de plek van je eettafel, daarboven wil je immers je mooie hanglamp kwijt. Een staande lamp komt naast de bank en een led-spotje bij je werkplek. Al die afdekplaatjes op je plafond is ook zoiets.. Vermijd stopcontacten ergens hoog en midden op de muur: dat is pas nutteloos en lelijk.

Vind inspiratie online
Straks is je huis klaar en sta je op je kale vloer tussen je kale muren. Of toch niet? De eerste tip voor een fijne inrichting: creëer voor elke ruimte in je nieuwe huis een zogenaamd ‘moodboard’. Zo verzamel je al ideeën online of ga plaatjes uit woontijdschriften knippen van de meubels, voorwerpen en kleuren die je mooi vindt. Zo bepaal je je eigen stijl.

Diverse webshops verkopen een heel scala aan accessoires en meubelen. Andere woonsites of Pinterest en Instagram bieden leuke blogs en veel foto’s ter inspiratie.

Smaken verschillen
Dat weet iedereen. De één houdt van modern met veel glimmende materialen, de ander is meer van de knusse sfeer met zachte kleuren en natuurlijke materialen. Hoe combineer je dat? Geen probleem, het blenden van de gewenste stijlen kan heel leuk worden. Laat je verrassen, probeer wat uit en sluit een compromis wanneer dat moet;-).

Nieuwe kleuren en materialen
Begin eerst met het bepalen van je nieuwe, grote meubelstukken. Wat gaat er mee? Misschien ben je na al die jaren niet meer zo dol op je rode bank. Of gaan die groene fauteuils echt niet meer passen in je gloednieuwe huis. Tijd voor nieuwe meubelen dus! Investeer in iets moois. Let op je budget maar let niet te veel op de kleintjes, daar kun je later spijt van krijgen. Vergeet niet dat een beetje bank jaren mee moet kunnen. Nu je de kleur van de bank hebt kun je verder met het inrichten met passende kleuren. Denk daarbij aan een verfje op de muur, behang, het vloerkleed en je nieuwe raambekleding.

Plaatsen van de meubelen
Misschien heb je meerdere mogelijkheden om je woonkamer en slaapkamer in te richten. Wil je precies weten wat mogelijk is? Maak dan een tekening op schaal van je kamer en knip sjablonen uit van je meubelen, je bank, je kast, de eettafel, stoelen. Geef duidelijk aan waar de deuren zitten en houd rekening met de looproute door je kamer. Dan wordt er veel duidelijk!
Lukt het toch niet om alle nieuwe meubeltjes en hebbedingetjes leuk bij elkaar te zetten? Mis je toch nog harmonie? Vraag dan een professional als www.12style.nl om raad!

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *