Home » Kinderkleding is een vorm van kunst!

Kinderkleding is een vorm van kunst!

Kunst komt in vele vormen. De eerste gedachten die bij de meeste mensen opkomen bij het woord ‘Kunst’ zijn; schilderijen, standbeelden, fotografie, muziek en installaties. Toch baseert de kunstwereld zich niet alleen op de meest gangbare items die in musea hangen. Zo is het ontwerpen van kinderkleding een ware kunst. De meeste modebedrijven maken moderne en trendy collecties voor volwassenen. Het ontwerpen van kinderkleding is immers niet gemakkelijk en een specialisatie, waarbij professionals secuur omgaan met het bedenken en creëren van collecties voor kinderen. Het maken van kinderkleding vergt dus een hoop kennis en vaardigheid.

 

Kennis is key!

Wat veel mensen niet weten, is dat kinderen warmer aangekleed moeten worden dan volwassenen. Hun lichaam is kleiner en koelt eerder af dan bij een volwassen persoon. Ouders kopen vaak kleding voor hun kroost, die wat groter zijn dan de kledingmaat die hun zoon of dochter op dat moment heeft. Dit komt simpelweg door de groeispurt die kinderen doormaken. In een aantal maanden groeien kinderen soms zo snel dat ze drie maten groter passen! Tegenwoordig is niet alleen de functie van kleding voor kinderen belangrijk, maar spelen trends tevens een grote rol. Interessante grafische prints op leggingen, grappige teksten op T-shirts en stoere zomerjassen zijn daar een aantal voorbeelden van.

 

Tips voor een trendy garderobe

Je kind mee laten beslissen in de keuze van een kledingitem is erg belangrijk. Je zorgt ervoor dat je kleintje op een jonge leeftijd een zelfstandige keuze durft te maken. Het is noodzakelijk dat je samen een besluit maakt. Je wilt natuurlijk niet dat je nageslacht in een lang T-shirt rondrent op het schoolplein, als het koud is buiten. Zorg er dus voor dat er een balans is tussen functie en stijl. Laat je kind beslissen over de prints, teksten of andere kleine details op kleding, zoals een rits of knoop. Wees je wel bewust van het seizoen, de items die al in de kledingkast liggen en de kwaliteit van het gekozen kledingstuk. Kinderen gaan op zoek naar avontuur en ravotten er op los. Kleding die gemaakt is van stevige materialen is dus cruciaal. Een gevestigd kinderkledingmerk dat kwaliteit weet te combineren met functionaliteit en een modern uiterlijk heeft is het merk Like Flo. Ze onderscheiden zichzelf door met de tijd mee te gaan en trends door te voeren in hun collecties. Denk aan een rokjes met panterprint, sportieve leggingen en comfortabele longsleeves. Like Flo houdt van variatie en heeft daarom een ruime collectie opgebouwd, die gemakkelijk valt te combineren met talloze andere kledingstukken. Genoeg redenen om een kijkje te nemen bij dit gerenommeerde merk!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *