Home » Houten vloeren in de kunst

Houten vloeren in de kunst

Vaak worden houten vloeren gemaakt door echte vakmanschap deze vaklieden zorgen voor een verrijking van je interieur. Deze vloeren worden uit de mooiste bomen gehaald om een prachtige vloer te kunnen maken zo wordt de natuurlijke schoonheid van hout extra benadrukt. Om de vloeren van bomen naar een houten vloer te produceren is vaak al een hele kunst. In dit artikel bespreken we een paar kunstwerken die gemaakt zijn van hout.

Wooden carpet

De ‘wooden carpet’ is een tapijt dat gemaakt is van hout, het tapijt bestaat uit heel veel houten driehoekjes die je op alle mogelijke manieren kan vouwen. Je kunt hem dus gebruiken als een tapijt wat erg tof staat op een gladde houten vloer, maar je kunt hem ook zeker gebruiken als een eyecatcher in uw inrichting. Het is een combinatie van een houten vloer en een normaal tapijt waar je fantastische dingen mee kunt doen.

Tapisvloer
Voor een tapisvloer heb je de nodige varianten, de variant die ik interessant vind om hier even te bespreken is het patroon in het uiterlijk van een dambord. Hiermee heb je kleine vierkante houtsoorten om en om in een vloer zitten. Vaak hebben deze vloeren een onderlaag die de kleine houtsoorten bij elkaar houdt. Zo wordt er voorkomen dat je veel kieren in je vloer krijgt.

Visgraatvloer
De visgraatvloer beschikt net als de ‘wooden carpet’ ook over een mozaïekpatroon alleen zit de visgraat vloer vast aan de grond. Een visgraatvloer is een inlegmethode waarbij er verschillende houtsoorten in de vorm van een vissengraat worden gelegd. Je kan de vloer zo inrichten zoals je zelf wilt, je kunt kiezen uit verschillende houtsoorten en kleuren, vaak zijn drie soorten het maximale in een visgraatvloer.

Gietvloer
Een stijlvolle duurzame vloer is de gietvloer. Deze vloeren zijn veerkrachtige basis voor elk interieur en bestaat uit polyurethaan. Deze vloeren zijn niet hard en koud, maar juist comfortabel en warm. Meer informatie over gietvloeren vindt u op de website: gietvloer van Hollandse bodem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *