Home » Houten speelgoed

Houten speelgoed

Bijna iedereen heeft er vroeger wel mee gespeeld, houten speelgoed. Houten speelgoed bestaat al honderden jaren en is verkrijgbaar in elke denkbare vorm. Het voordeel van houten speelgoed is dat het vaak goedkoop is om aan te schaffen en dat je het makkelijk kunt onderhouden of schoonmaken. Voor kleine kinderen is het bijvoorbeeld als erg leuk om te spelen met blokken gemaakt van hout of om te rijden op een houten hobbelpaard.

 

Cadeaus

Als je naar een verjaardag gaat van een kind en niet weet wat je moet kopen dan kun je altijd goed voor de dag komen met houten speelgoed. Houten speelgoed is vaak van goede kwaliteit en gaat dan ook erg lang mee. Houten speelgoed is niet alleen leuk om te geven maar helpt ook nog eens bij de ontwikkeling van het kind. Een kind dat met houten speelgoed speelt, wordt gestimuleerd om zijn zintuigen te ontwikkelen. Spelen met houten blokken of met houten ringen is dus goed voor de ontwikkeling voor een kind. Als je een leuk en goed cadeau wilt geven dan kun je dus prima aankomen met houten speelgoed.

 

Veilig

Als je houten speelgoed cadeau wilt geven of als je jouw kind met houten speelgoed wilt laten spelen dan wil je ook dat het veilig is om hiermee te spelen. Houten speelgoed dat in winkels te koop is voldoet aan verschillende eisen zodat het veilig is voor kinderen om ermee te spelen. Het hout is zo bewerkt dat het geen splinters heeft en glad zonder structuur is. Ook zijn er geen middelen gebruikt die schadelijk voor kinderen zijn. Zo kunnen kinderen veilig met het houten speelgoed spelen en gebeurd er niks ernstigs als ze het speelgoed in hun mond nemen. Zo zijn er bijvoorbeeld ook houten bijtringen voor baby’s te koop waarmee kleintjes kunnen spelen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *