Home » Handige indesign tips

Handige indesign tips

Met InDesign is het mogelijk om diverse lay-outs te maken zowel voor print als voor digitale versies. Wij hebben een aantal tips verzamelt om het werken met InDesign iets makkelijker te maken. Natuurlijk is het nemen van een cursus InDesign nog altijd de beste methode om dit geavanceerde programma onder de knie te krijgen.

Tip 1: gebruik de calculator

calculator-indesign

Ga naar Window > Control. Het transform palet kun je vinden onder window > object & layout en dan transform. Met deze optie kun je eenvoudig afbeeldingen van maat veranderen. Het is tevens handig om je snel met je toetsenbord de maat kunt veranderen!

Tip 2: Centreer je afbeelding

Het is vaak belangrijk om een afbeelding precies in het midden van je afbeelding te zetten. Dit kan je in InDesign doen door op view > fit page in Windows te drukken. De shortcode hiervoor is Command + 0. Of op windows control + 0. Het is wel belangrijk dat je eerst je object selecteert en kopieert en plakt.

Tip 3: Het verwisselen van eenheden

De shortcode hiervoor is F8. Je vindt het onder window > Info. Zo kun je eenvoudig je meeteenheid verwisselen dus bijvoorbeeld van pixels naar centimeters/millimeters.

Tip 4: schaduw maken

Deze functie is niet alleen beschikbaar in InDesign, maar ook in photoshop. Je wilt graag een schaduw op een plaatje of tekstvak instellen. We gaan in dit voorbeeld het op een tekstvak plaatsen, maak natuurlijk wel eerst een tekstvak aan met de texttool. Dan ga je bovenin het menu naar Object en dan kies je voor effects en vervolgens Drop Shadow. In dit nieuwe venster kan je de schaduw opties selecteren.

Tip 5: blijf oefenen

Natuurlijk is het handig om een cursus InDesign te nemen, maar het is ook erg van belang dat je zelf erg veel blijft oefenen. Er zijn online diverse tutorials en tips te vinden om een professional te worden in het design vlak van InDesign!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *