Home » Floris van Bommel X Theo Scharpach

Floris van Bommel X Theo Scharpach

Floris van Bommel’s voorliefde voor muziek heeft geleidt tot een hele bijzondere samenwerking.
Een hele bijzondere gitaar en een hele bijzondere schoenen. Zo bijzonder dat ze ook zijn tentoongesteld.  

De gitaar

Master gitaar bouwer Theo Scharpach heeft vele bijzondere gitaren gemaakt. Dit is weer een ware aandachtstrekker. De gitaar is een custom hollow-body thinline type gitaar. De kast bestaat uit een massief stuk essendoorn. De achterkant en zijkanten zijn gemaakt van Madagaskar cederhout. De achterkant is ingelegd met stukken leer met Kroko-reliëf.  Gemaakt op dezelfde wijze als het leer voor de Floris van Bommel hun schoenen. De voorkant is een kunstwerk op zich. De kroko-reliëf wordt uit het hout vervaardigd en krijgt zijn kleur door het combineren van meerdere lagen lak. Al het hout is met de hand bewerkt, en zelfs de elementen zijn custom-built. Een ware one-off build. De gitaar is natuurlijk niet bestemd voor verkoop.

De schoenen

De Floris van Bommel schoenen zijn geïnspireerd door de gitaar. De stijlvolle veterschoenen worden gemaakt van blauwe leer met krokodillen reliëf, dezelfde materiaal als de achterkant van de gitaar. Naast de schoenen is er ook een bijpassende riem. Hier wordt weer dezelfde leer toegepast als bij de schoenen als de gitaar. De schoenen zijn in limiteerde oplage verkrijgbaar.

De tentoonstelling

De Guitar & Shoes tour loopt van 17 maart tot en met 1 juli. De gitaar en schoenen zullen alle Floris van Bommel brandstores touren.
Je krijgt in de brandstores dan de mogelijkheid de gitaar te zien, maar dit is ook het enige moment dat de schoenen te koop zullen zijn, als de gitaar in die specifieke brandstore getoond wordt.
De schoenen zullen alleen beschikbaar zijn in de maten 41 t/m 46 en met een prijs van €249.90, natuurlijk zolang voorraad reikt.

Floris van Bommel

Gelukkig zijn niet alle Floris van Bommel schoenen zo moeilijk te verkrijgen. Naast deze bijzondere schoenen heeft Floris van Bommel ook andere gave schoenen die ook tijdens sale periodes verkrijgbaar zijn.
Als je de tour wilt bewonderen  kun je via de Floris van Bommel website de specifieke tourdates vinden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *