Home » De ontwikkeling van PCB manufacturing

De ontwikkeling van PCB manufacturing

In de laatste jaren is PCB manufacturing op een rap tempo aan het ontwikkelen. De vernieuwde technieken maken het straks mogelijk om de snelheid van een printed circuit board (PCB) in de buurt te laten komen van een menselijk brein.

Er werken momenteel in Amerika en Europa deskundigen op projecten om met nieuwe technieken te komen die deze technologische mogelijkheden waar gaan maken. In Amerika op de Stanford University werken een aantal bio-ingenieurs hier aan mee. Zij hebben al een stap gemaakt. Zo hebben zij een PCB ontwikkeld wat bijna 9000 sneller werkt dan een normale computer. Daarnaast is het ook nog eens een heel zuinig ontwerp, ongeveer 3 keer zo zuinig dan normale computers. Toch komt het nog lang niet in de buurt van het menselijk brein, wat namelijk 79.000 keer krachtiger zijn dan dit ontwerp.

De printplaat bevat 16 chips, die vergelijkbaar zijn met ongeveer 1 miljoen brein cellen. Deze aantallen zijn enorm, het menselijk brein heeft wel meer dan 80 miljard cellen. Dit geeft wel aan hoe bijzonder en krachtig onze hersenen zijn.

In 2020 verwachten de bio-ingenieurs en deskundigen met grote ontwikkelingen te komen. Wil je nou meer weten over PCB manufacturing? Bekijk dan de link en zie hoe je als hobbyist of bedrijf kunt werken met deze printplaten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *