Home » De kunst van het schoenen maken

De kunst van het schoenen maken

De kust van het maken van schoenen gaat al terug sinds de oudheden en het is dan ook niet raar dat er sinds die tijd vele soorten schoenen zijn, sandalen, slippers, sneakers, heren schoenen, hakken noem maar op. De wereld van schoenen is geëvolueerd tot een welgemeend platform om jezelf te uiten tot wie je bent. Een soort schoen dat mensen vaak zien als een welgemeende kunst om te maken zijn herenschoenen, de nette leren schoenen die elke man in huis hoort te halen. Deze schoenen worden namelijk gedragen op kantoor en zakelijke events. Maar ook tijdens bruiloften, begrafenissen en dates. In dit artikel bespreken we algemeen hoe schoenen worden gemaakt en kijken we naar een schoenenmerk Giorgio dat door de jaren alleen maar fijner is geworden in het maken van schoenen.

 

Hoe maak je schoenen

Het leer wordt op maat gesneden in de vorm van de voet. Dit kan in verschillende maten. De randen van het leer worden afgesneden en de uiteinden worden hierna aan elkaar genaaid. De binnenkant van de neus krijgt extra materiaal waar het leer zich aan bevestigd zodat de neus van de schoen hard is en in model blijft. De hiel wordt verstevigd en dat wordt ook wel contrefort genoemd. Ook dit deel van de schoen wordt vastgemaakt aan het leer. Wanneer de complete vorm van de schoen klaar is wordt het leer geweekt, hierdoor komt de vorm nog beter naar voren. Nadat de schoen gespannen is en vastgespijkerd is zal het nog twee weken moeten drogen. Als laatst in dit process wordt de schoen afgewerkt en de binnenzool erin gelegd en de hak aan de schoen gevestigd. Om nog een extra touch te geven aan de schoen zal hij gepoetst worden tot hij glimt.

 

Giorgio 1958

Giorgio is een schoenenmerk uit 1958 dat zich specialiseert in nette leren schoenen. Je kan dus rekenen op handgemaakte leren schoenen. Het merk lanceerde zichzelf in Italië, maar werd pas echt een succes toen het zich voorstelde in internationale markten. Dit is vooral te danken aan de schoenen markten in Nederland en België. Door de jaren heen heeft het merk een grote naam opgebouwd en waant het zichzelf in het motto van kwaliteit, originele en comfortabele schoenen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *