Home » De kunst van het bouwen van een snelle website

De kunst van het bouwen van een snelle website

Met de komst van CMS systemen als Yoomla en WordPress is het voor mensen zonder kennis heel eenvoudig om een website te maken. Dankzij allerlei handige plugins kun je in een mum van tijd je website online hebben. Door de opkomst van deze CMS systemen zijn er veel mensen die denken ‘het zelf wel te kunnen’. Het internet wordt daarom overspoeld door niet geoptimaliseerde websites die ver achter blijven in snelheid door gebrek aan kennis, vaardigheden en inzicht. Het bouwen van de site is erg makkelijk maar het bouwen van een mooie, goede website vergt alsnog veel kennis en ervaring.

Er zit een heel groot verschil tussen een professional die gebruikt maakt van WordPress en mensen die op hun zolderkamer een website maken.

Het grote verschil wordt gemaakt in het technische gedeelte. Wanneer je een SEO scan maakt met bijvoorbeeld SEOsitecheckup zie je bij de niet geoptimaliseerd websites altijd de volgende punten voorbijkomen:

– Verkleinen JavaScript
– Verkleinen CSS
– Afbeelding verkleinen
– Caching

Al deze punten beïnvloeden de prestatie van je website. Er zijn allemaal plug-ins in WordPress om dit te regelen.

Verkleinen JavaScript en CSS

Het verkleinen van JavaScript en CSS zorgt voor een snellere laadtijd van je pagina. Dit resulteert in een hogere gebruiksvriendelijkheid en een betere vindbaarheid van je website. Een goede plugin om te gebruiken is ‘BWP Minify’. Deze plugin heeft veel mogelijkheden maar vergt enige kennis om toe te passen.

Afbeeldingen verkleinen

De bestandsgrootte van afbeeldingen kunnen ernorm variëren. Vooral beginners en mensen met weinig kennis zetten afbeeldingen op hun website die niet verkleind zijn. Zo komt het voor dat er soms wel afbeeldingen op staan van enkele megabytes groot. Dit is zeer nadelig voor de laadtijd van de website. Ook hier heeft WordPress een geniale plugin voor. Deze heet Smush. Deze plugin haalt alle overbodige “informatie” uit de afbeelding waardoor deze een stuk kleiner wordt zonder in te leveren op kwaliteit!

Caching

Wanneer iemand op je website komt haalt je website de informatie op bij je server en stuurt deze naar de bezoeker. Dit kost enige tijd. Bij elk persoon dat op je site komt wordt dit gedaan. Door te cachen wordt de informatie opgeslagen op een gemakkelijker te bereiken locatie waardoor de laadttijd minder wordt. Hier heb je wederom diverse plugins voor. Je kunt W3 Total Cache of  WP Super Cache gebruiken.

Hosting

Ook je hosting is heel belangrijk voor een snelle site. Het is goed om je webhosting eerst te vergelijken. Ga hiervoor naar vimexx.nl.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *