Home » De beste manier om goedkope designer handtassen te kopen

De beste manier om goedkope designer handtassen te kopen

Designer handtassen zijn vaak erg duur en veel mensen moeten er een tijdje voor sparen. Toch zijn er verschillende manieren om aan een mooie designertas te komen voor een vriendelijk prijsje. Hieronder kun je lezen hoe! 

1. Ga naar outlets 
Designer outlets zijn ‘dorpen’ met verschillende designers die een winkel hebben waar ze artikelen verkopen tegen een lage prijs. In Nederland heb je bijvoorbeeld de Designer Outlet in Roermond, Rosada in Roosendaal en Batavia Stad Fashion Outlet in Roermond. De tassen die hier verkocht worden, zijn meestal van oudere collecties of komen in kleuren en varianten die minder goed verkopen. Desalniettemin kun je bij een fashion outlet vaak hele mooie designer handtassen scoren met flinke kortingen. 

2. Bezoek sample sales 
Een andere manier om aan goedkope tassen te komen van je favoriete designer, is het bezoeken van sample sales. Bij een tassen sale worden de tassen met hoge kortingen verkocht. Het gaat hier vaak om tassen die bijvoorbeeld nog van het vorige verkoopseizoen zijn. Ook worden er samples verkocht, dit zijn kledingstukken (of in dit geval tassen) die gemaakt zijn als proef en bedoeld voor winkeliers. Aan de hand van deze samples kunnen winkeliers beoordelen of ze de tas willen inkopen zodat ze hem vervolgens weer kunnen verkopen in hun eigen winkels. De kwaliteit is overigens hetzelfde als ‘normale’ tassen. Je moet je wel vaak inschrijven voor een sample sale. Vaak kan dit via de nieuwsbrief van je favoriete designer, dan wordt je als eerste op de hoogte gehouden wanneer er weer een sample sale plaatsvindt. 

3. Koop vintage 
Echte designertassen zijn vaak gemaakt van goede kwaliteit, waardoor ze erg lang meegaan en heel lang mooi blijven. Een tas gemaakt van materiaal zoals echt leer is vaak erg stevig en wordt met de tijd alleen maar mooier. Een tweedehands designertas is daarom vaak nog steeds een goede investering. Bovendien is vintage helemaal hip en ben je ook nog eens duurzaam bezig. Voor tweedehands tassen kun je bijvoorbeeld kijken op Marktplaats en eBay, maar er zijn ook platformen die speciaal bedoeld zijn voor tweedehands designer verkoop (zoals Rebelle, Designer-Vintage en The Next Closet).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *